• aftersCool: idee voor sportieve BSO wint Expeditie V

  27 nov 2018
 • November 2018 hebben Mariska van Gelder en Richard Teunesen met hulp van 9 kinderen het idee voor een sportieve buitenschoolse opvang (BSO) gepresenteerd. Hun idee kreeg de meeste stemmen en won daarmee de eerste prijs!

  Wat is Expeditie V?
  Expeditie V is een initiatief van Gennep doet mee. Het is een expeditie op zoek naar vernieuwende ideeën in de gemeente Gennep bij verenigingen, stichtingen en organisaties. Het realiseren van de ideeën wordt tijdens de expeditie op inspirerende wijze begeleidt. De deelnemers gaan aan de slag om het idee concreet uit te werken. Aan het einde van de expeditie kunnen de ideeën uitgevoerd worden én de beste ideeën maakten kans op een substantiële stimuleringsbijdrage.

  Het idee aftersCool
  De sportieve BSO is een initiatief van Gennep Cougars maar is vooral een samenwerkingsverband tussen meerdere sportverenigingen, kinderopvangorganisaties, opleiders in de sport, gemeente Gennep en stichting Doe-je-mee. We willen namelijk graag een plek creëren waar kinderen in de basisschoolleeftijd na schooltijd hun eigen sport kunnen beoefenen, nieuwe sporten kunnen ontdekken en vooral lekker al hun energie kwijt kunnen.

  Voordelen
  Met dit idee willen we er niet alleen voor zorgen dat alle kinderen in de gemeente kunnen sporten maar creëren we ook een sportieve broedplaats voor het verenigingsleven. Nóg een pluspunt: kinderen hebben dan ’s middags al lekker gesport en is er ‘s avonds tijd om gezellig samen te eten met het gezin en nog iets leuks te doen. De sportieve buitenschoolse opvang ontzorgt ouders, geeft kinderen meer mogelijkheden om te bewegen en sporten te ontdekken, zorgt voor groei van het verenigingsleven, verbreed het aanbod in kinderopvang en brengt verenigingen dichter bij elkaar. Klinkt goed, toch?

  Uitvoering idee
  Dankzij de mooie bijdrage van gemeente Gennep en de Rabobank kunnen we aan de slag om het idee tot uitvoer te brengen.