• Gennep Cougars 2e seizoenshelft en geldende Corona maatregelen

  17 jan 2022
 • Beste Cougars fans,

  Naar aanleiding van de laatste persconferentie afgelopen vrijdag hebben we goed nieuws. We mogen vanaf deze week weer de trainingen hervatten, dit betekent dat we vanaf vandaag (17 januari 2022) weer kunnen trainen met alle teams op de "oude" tijden (behoudens U12, zie hieronder).

  Trainen en wedstrijden in de huidige omstandigheden
  Competitiewedstrijden zijn op dit moment helaas nog niet mogelijk. Deze zullen zo spoedig mogelijk hervat worden, wanneer dit vanuit de overheid is toegestaan. Op dit moment wordt er door de NBB hard gewerkt om competitieschema's aan te passen naar de nieuwe situatie. Wanneer de competitie verder gaat, informeren we jullie hierover. De Basketball Nederland app (Sportlink App) blijft hierin altijd leidend, echter zullen er nog diverse wedstrijdwijzigingen nodig zijn om de competities aan te passen naar aanleiding van het verschuiven van wedstrijden.

  Bij de trainingen zullen diverse maatregelen nodig blijven aangaande Corona:

  • QR code vanaf 18 jaar bij betreden van de accommodatie.
  • Mondkapjesplicht vanaf 13 jaar bij betreden van de accommodatie.
  • Publiek is niet toegestaan, ook niet in de horeca, aangezien deze gesloten is.
  • Kleedkamers en dergelijke zijn beschikbaar.


  Bericht van de technische commissie: leuk nieuws
  Zoals jullie weten, groeit onze vereniging gestaag in ledenaantal. Specifiek in de situatie bij de U12. Dit heeft nu tot gevolg dat we het U12-team gaan opsplitsen in een jongens- en een meisjesteam. We hebben hiervoor gekozen, zodat we meer aandacht aan het individu kunnen geven. Daarnaast kan het de continuïteit in het meiden-basketbal in Gennep een boost geven. We hebben inmiddels al 3 meiden/dames teams. Een volledig overzicht van de teamindeling is via de mail verstuurd.

  Specifiek voor U12-spelers LET OP!

  • Vanaf dinsdag 18 januari trainen de meiden 18.45-20.00u in de Mikado zaal --> trainer Kor Oosterbeek.
  • Aankomende week trainen de jongens op vrijdag 21 januari 17.45-19.00u in Pica Mare (eenmalig door Kor Oosterbeek), daarna (vanaf donderdag 27 januari) gaan de jongens verhuizen naar de donderdagen 18.00 - 19.15 ook in Pica Mare  -->trainer Nikola Radic. 

  Zodra de bouw van de nieuwe hal gereed zullen we jullie opnieuw informeren. De voorkeur is om de meiden U12 in de nieuwe hal te laten trainen (net zoals alle andere Cougars teams die worden verplaatst van de oude naar de nieuwe hal). Ook hierover volgt nog een bericht.


  Teammanagers
  Omdat onze vereniging zo aan het groeien is en omdat we onze trainers in enkele taken willen ontlasten, zijn we op zoek gegaan naar teammanagers. Voor enkele teams hebben we gelukkig al enthousiastelingen gevonden.

  De teammanager zorgt voor het rijschema, wasschema en is verantwoordelijk voor de tenues van zijn/haar team. De teammanager kan hierdoor de trainer ondersteunen gedurende het seizoen en is hiermee een hele belangrijke schakel. 

  Mocht je je geroepen voelen om de vereniging of een specifiek team te ondersteunen als teammanager, laat het weten en help het betreffende team en trainer hiermee!!

  We hopen iedereen weer snel in de sporthal te mogen zien en dat het een sportief en bovenal gezond 2022 mag worden.

  Sportieve groet,

  Gennep Cougars bestuur en technische commissie.