• Lockdown verlengd - competitie tot eind juni

  13 jan 2021
 • NBB WIL MAANDEN NA LOCKDOWN ZOVEEL MOGELIJK BASKETBALL FACILITEREN

  Een eventuele hervatting van de basketbalcompetities - de DBL en WBL uitgezonderd - wordt opnieuw vooruitgeschoven. Dat heeft de Nederlandse Basketball Bond naar aanleiding van de persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge besloten. Wel streeft de bond ernaar om, zodra het kan, de competities en evenementen zo snel mogelijk weer op te pakken.

  Mocht het zo zijn dat er eind februari weer kan worden gespeeld, dan wordt een halve competitie afgewerkt. De nu in Sportlink geplande wedstrijden blijven dan staan en kunnen tot eind juni worden gespeeld. De hoogste competities bij de mannen (Dutch Basketball League) en de vrouwen (Women's Basketball League) gaan overigens wel komend weekeinde al van start, waarvoor een gezamenlijk protocol is gemaakt.

  Financiële compensatie

  Achter de schermen wordt hard gewerkt aan eventuele compensatie vanuit de Rijksoverheid. Samen met sportkoepel NOC*NSF en andere sportbonden zal worden gekeken naar compensatie voor de bondscontributie. De NBB zal zich sterk maken om voor het Nederlandse basketball een zo optimaal mogelijke situatie te creëren. Hierover volgt later meer informatie.

  Klik hier voor de videoboodschap van NBB-voorzitter Joop Brakenhoff

   

  bron: www.basketball.nl