• Nieuwe Corona maatregelen - Competitie stopgezet

  14 okt 2020
 • Beste leden, ouders/verzorgers en fans,

   
  Jullie hebben het gisteravond waarschijnlijk al gehoord. Tijdens de persconferentie heeft het kabinet 'gedeeltelijke lockdown' aangekondigd om het aantal besmettingen met het coronavirus terug te dringen. Dit is vooral om de sociale contacten en reisbewegingen te beperken. Deze maatregelen zijn vanaf vandaag (woensdag 14 oktober) 22.00 uur van kracht en worden in de week van 27 oktober heroverwogen. We houden rekening met een tijdelijke maatregel voor een 4 weken. Maar wat betekent dit dan voor het basketballen?
   
  Voor basketbal geldt het volgende:
  - De competitie wordt per direct voor alle teams gestopt (dus ook de beurten) voor komende periode (lengte hangt af van 27 oktober e.v.).
  - Trainingen kunnen doorgaan voor leden t/m 17 jaar. Onderlinge partijtjes (onder 18 jaar) van eigen leden tijdens training, is wel toegestaan. 
  - Er is overleg geweest met de hoofdtrainers in de jeugd en we kunnen doorgaan met de trainingen. We vinden het belangrijk dat ook zij achter dit besluit staan en zich er prettig bij voelen. Zij willen zich inzetten zodat onze jeugd in ieder geval door kan trainen.
  - Publiek (ook bijv. een ouder) is niet toegestaan in de sporthal, ook het sportcafé zit dicht. 
  - Douches en kleedkamers zijn gesloten, zorg er dus voor dat je omgekleed (tot 18 jaar) in de zaal komt en na de training moet je thuis douchen.
  - Neem een gevulde bidon met water van huis mee
  - U14 en hogere teams; draag een mondkapje als je de sporthal binnenkomt tot het moment dat je het veld opstapt. Als je klaar bent met trainen, doe je je mondkapje weer op
  - Trainers; check bij binnenkomst of je spelers gezond zijn en geen klachten hebben. Bij verkoudheidsklachten zonder negatieve test verwachten we dat de persoon thuis blijft of in geval degene reeds in de zaal is, door de trainer vriendelijk naar huis worden verwezen. 
   
  Let op, volgende week is het herfstvakantie en wordt er niet getraind. Deze week dus nog wel, 1 weekje (van 17 t/m 25 oktober) niet, om vervolgens 26 oktober weer te kunnen trainen met de jeugdteams.
   
  We hopen dat alles na een paar weken weer normaal wordt zodat we boven de 17 jaar weer kunnen trainen en met zijn allen de competitie kunnen vervolgen. Stay safe, stay healthy!
   
  Gr.
  Bestuur Gennep Cougars