• Rolstoelbasketbal was top!

    12 okt 2021
  • Zaterdag 3 oktober kwam de wens van Bart Schellekens en de Cougars uit, er werd in Pica Mare gerolstoelbasketbald! Op initiatief van Bart, die overigens ook zelf flink bezig is geweest met de werving van mensen, waren er meer dan 15 mensen die wel eens wilde ervaren om te basketballen in een rolstoel. Ook was er toch best wat publiek aanwezig om dit schouwspel te bekijken.

    Door Robin Konings van Stichting Koprol werd eerste een clinic gegeven om zo te leren dribbelen en schieten. Dit viel voor diegene die nog nooit hadden gebasketbald in een rolstoel niet mee. Het ziet er eenvoudiger uit dan het daadwerkelijk is, maar erg leuk om te ervaren en gedurende de dag werden de meeste er ook wat handiger in.

    Na de clinic van Robin was het tijd voor het echte werk. De niet rolstoelbasketballers namen het op tegen het 024 On Wheels team uit Nijmegen dat ook competitie speelt. Bij het andere team zaten ook een paar spelers van het H1 van Gennep Cougars. Marcel de Ruijter was er bijv. één van. Daar dat hij de tegenstander op het veld zelf vaak middels een snelle voetenbeweging, was dit toch even andere koek als één van de 024 spelers met de rolstoel hem afblokte. Er was veel plezier te zien, er werd veel gelachen en de 024 spelers toonde veel sportiviteit.

    Al met al smaakte dit naar meer en de Cougars zouden dit nog wel eens willen organiseren. Er zijn lijnen uitgelegd om in de nieuwe sporthal (die rolstoelvriendelijk is) ook een wedstrijddag te organiseren. Verder is er ook een initiatief de verdere behoefte in deze regio te bepalen. Wellicht kunnen we vaker rolstoelbasketbal activiteiten organiseren, al dan niet frequent.