• Word vrijwilliger!

  Onze vrijwilligers zetten zich met liefde voor de club in om het voor iedereen zo leuk mogelijk te maken. We kunnen als vereniging altijd nieuwe enthousiaste vrijwilligers gebruiken. Wil je ons helpen? Vul dan onderstaande gegevens in, dan nemen wij daarna contact met je op om te bespreken wat voor jou past. Ook als je maar af en toe een paar uur beschikbaar bent, zoeken we samen naar een oplossing.

  Onderaan de pagina staat per taak een korte uitleg. Heb je vragen hierover, neem dan even contact op via gennepcougars@gmail.com.

 • Ja, ik word vrijwilliger bij Gennep Cougars

 • Uitleg vrijwilligerstaken

  Lid vrijwilligerscommissie
  Je enthousiasmeert mensen om (kleine) taken binnen de vereniging op te pakken. Ook onderhoud je het contact met de huidige vrijwilligers en ben je het eerste aanspreekpunt voor vrijwilligerstaken. Daarnaast organiseer je een bedankje en/of een vrijwilligersuitje aan het einde van het seizoen in samenwerking met de feestcommissie. De vrijwilligerscommissie bestaat uit meerdere mensen, uiteraard kunnen taken verdeeld worden.
   
  Sponsorwerving
  Als lid sponsorwerving kun je twee taken hebben. Enerzijds trek je nieuwe sponsormogelijkheden aan door in gesprek te gaan met lokale bedrijven. Anderzijds werk je de sponsorovereenkomst uit en onderhoud je het contact met de sponsoren. Deze taak kan door meerdere personen uitgevoerd worden, denk bijvoorbeeld aan de splitsing tussen het aantrekken van sponsoren en het verwerken van de overeenkomst. Hierbij werk je samen met het bestuur en de kledingcommissie.
   
  Assistent-coach
  Je assisteert een ervaren coach tijdens de wedstrijden. Je kunt hierdoor de skills van het coachen leren. Hierin word je begeleid door de coach en de TC (technische commissie). En daarnaast ontvang je er per half seizoen een vrijwilligersvergoeding voor. Wil je graag helpen bij een specifiek team? Geef het vooral aan, er is veel mogelijk.
   
  Assistent-trainer
  Je assisteert een ervaren trainer tijdens de trainingen om zo zelf ervaring op te doen. Hierin krijg je begeleiding van de coach en de TC (technische commissie). En daarnaast ontvang je er per half seizoen een vrijwilligersvergoeding voor. Wil je graag helpen bij een specifiek team? Geef dit dan even aan.
   
  Instructies tafelaars
  Je organiseert twee per jaar een middag/avond met uitleg omtrent uitvoering van de tafeltaken. Deze uitleg is vooral voor de jeugd die voor het eerst deze taken moet gaan uitvoeren. Zo kunnen zij zelfstandig de taken uitvoeren op wedstrijddagen, eventuele begeleiding op de wedstrijddagen zelf gebeurt door de zaalwacht.
   
  Begeleider scheidsrechtercursus
  In samenwerking met de NBB zet je een cursus voor verenigingsscheidsrechters op. Je hebt geen kennis als scheidsrechter benodigd, maar je organiseert enkel de cursus. Er komt een deskundige van de NBB uitleg geven aan de toekomstige scheidsrechters.
   
  Beheerder puntensysteem verenigingstaken
  Twee keer per jaar (augustus en december) stel je een overzicht op met vrijwilligers binnen Cougars die in aanmerking komen voor compensatie in de verenigingstaken middels het puntensysteem. Je werkt hierbij samen met de vrijwilligerscommissie en de wedstrijdsecretaris.
   
  Berichten facebook en Instagram
  Samen met enkele anderen plaats je berichten (m.b.t. wedstrijden, evenementen en andere nieuwsberichten ) op de facebook en Instagram pagina van Cougars. Ook houd je reacties op berichten bij en reageer je hierop vanuit Cougars. Je werkt hierbij samen met de websitebeheerder voor een goede afstemming tussen de website en de social media.
   
  Lid activiteitencommissie jeugd
  Samen met enkele anderen organiseer je activiteiten voor de jeugd. Onder deze activiteiten vallen een teamuitje (in samenwerking met ouders per jeugdteam), een eventuele clinic, het jeugdkamp en het KerstClassic toernooi. Hierbinnen is een verdeling uiteraard mogelijk. Bij de uitvoering van de activiteiten werk je samen met ouders en vrijwilligers die een handje willen helpen.
   
  Lid feestcommissie senioren
  Twee keer per jaar organiseer je samen met de feestcommissie van volleybalvereniging Flamingo’s een feestavond. Hierbij regel je de locatie, muziek, invulling, aankleding en afbouw van het feest. Daarnaast organiseer je in samenwerking met de vrijwilligerscommissie het jaarlijkse vrijwilligersuitje aan het einde van het seizoen.
   
  Kledingcommissie
  Je beheert de wedstrijdtenues van Gennep Cougars. Enerzijds is dit het uitdelen van tenues aan het begin van het seizoen en het innemen en bewaren van de tenues aan het einde van het seizoen. Anderzijds houd je in de gaten of de tenues nog in goed staat zijn, of er voldoende zijn voor alle teams en spelers en of de maten toereikend zijn. Je werkt ook samen met de sponsorcommissie voor het bestellen van nieuwe tenues.
   
  NSA (naschoolse activiteiten) coördinator/begeleider
  In samenwerking met de (jeugd)trainers organiseer je naschoolse activiteiten voor basisschoolkinderen. De kinderen kunnen zo op een toegankelijke manier kennis maken met basketbal en voor ouders is dit een mooi alternatief voor kinderopvang.
   
  Helpende hand
  Wil je graag spontaan een keer helpen en mogen we jou bellen als we handen tekort komen? Daar worden wij ook al heel blij van! Het gaat dan met name over hulp bij een toernooi, feestavond, clinic of uitje.